Verschil tussen plissé en Duette gordijnen

Voor elke woonstijl zijn er een mooie jaloezieën, rolgordijnen en gordijnenen. Of ga je toch voor een plissé of Duette gordijn?! Deze twee soorten raamdecoratie worden steeds populairder. Maar wat is nou het verschil tussen deze twee vormen van raamdecoratie? Ze lijken immers zo op elkaar.. Wij leggen het je graag uit!

Een unieke uitstraling

Een plisségordijn en een Duette gordijn kan je beide herkennen aan de vouwen in de stof. Wanneer je het gordijn bedient, vouwt de stof zich op of uit. Deze speelse en unieke uitstraling komt goed tot zijn recht in elke woning. Maar wat is nou het verschil tussen deze twee soorten raamdecoratie? Bij een plisségordijn wordt gewerkt met één laag stof en een Duette gordijn bestaat uit twee lagen stof. Je herkent een Duette gordijn eenvoudig aan de honingraat die zich aan de zijkant vormt.

Doordat er met twee lagen stof wordt gewerkt, ontstaat er een ruimte tussen de lagen stof. Dit zorgt niet alleen voor een unieke en speelse look, maar ook voor een isolerend effect. De dubbele laag stof zorgt ervoor dat het in de zomer koel is en in de winter juist warm blijft in huis! Daarnaast zorgt de dubbele laag stof er ook voor dat de trekkoorden van het Duette gordijn niet te zien zijn. Bij een plisségordijn blijf je deze koorden nog wel zien.

Traditioneel of Top Down Bottom Up?

Het leuke aan deze vormen van raamdecoratie is dat ze op verschillende manieren geplaatst kunnen worden. Bij de traditionele uitvoering wordt een plisségordijn of Duette gordijn als een standaard rolgordijn opgehangen. Aan de zijkant zit een bedieningskoord waarmee het gordijn open of gesloten kan worden. De stof kan hier alleen op de standaard wijze naar boven of beneden bediend worden.

Bij een Top Down Bottom Up uitvoering wordt de stof van een plisségordijn of Duette gordijn verspannen tussen twee koorden. Aan de boven- en onderkant van het systeem zitten handgrepen waarmee je het gordijn kan bedienen. Dit zorgt ervoor dat je jouw plisségordijn of Duette gordijn op elke gewenste hoogte kan hangen. Genieten van privacy zonder daarvoor de lichtinval te hoeven missen? Plaats het gordijn dan aan de onderkant van het raam. Zo kunnen mensen van buitenaf minder goed naar binnen kijken, maar geniet je wel van het zonlicht binnenkomt aan de bovenkant van je raam.

Liever niet boren in je kozijn?

Wil je liever niet in je kunststof of houten kozijnen boren of mag het niet omdat je in een huurhuis woont? Ook dan hebben we een mooie oplossing om toch te genieten van alle voordelen van deze vormen van raamdecoratie. Sinds kort kan je bij ons ook terecht voor een kliksysteem plisségordijn. Dit kliksysteem bevestig je door middel van een magneetband en een staalband die je op het kozijn plaatst. Hierdoor hoef je niet meer te boren in je kozijn!

Plissé en Duette: geschikt voor elk interieur

Deze vorm van raamdecoratie past goed binnen elke woonstijl. Scandinavisch, industrieel, klassiek of botanisch? Voor elk interieur is er een passende plissé of Duette gordijn. Met een ruime kleurencollectie is er altijd een mooi kleur die aansluit op jouw huidige interieur. Vergeet je trouwens niet om gratis en vrijblijvend kleurstalen aan te vragen? Zo kan je thuis bekijken welke kleur het beste binnen je huidige interieur past en zorgt voor een mooie balans.

 

Daarom kies je voor ons

  • Al 15 jaar de grootste online raamdecoratie specialist
  • Productie in eigen fabriek
  • Gemiddeld beoordeeld met een 9+
  • Showroom met advies op maat van opgeleide stylisten

Kunnen wij je ergens mee helpen

010 - 720 04 00
Of gebruik onze online chat

In deze shop wordt veilig betaald met: