Dit is het verschil bij een rolgordijn in of op de dag

Na een lange zoektocht ben je eruit: je kiest voor rolgordijnen op maat. Je hebt gratis kleurstalen aangevraagd op onze website en de gewenste kleur is inmiddels ook gekozen. In onze webshop kan je jouw rolgordijn helemaal naar wens samenstellen. Er komen echter nog best wat vragen over de montage in en op de dag. Want wat is nou het verschil? Wij leggen het uit in dit artikel.

Wat betekent rolgordijn in de dag monteren?

Wanneer we spreken van een rolgordijn in de dag plaatsen, bedoelen we hiermee dat een rolgordijn tussen twee muren of tegen het plafond aan gemonteerd wordt. In de dag wordt daarom ook vaak ‘in het kozijn’ genoemd.

Omdat het rolgordijn tussen twee wanden wordt geplaatst, moet u altijd rekening houden met eventuele speling. Om ervoor te zorgen dat het rolgordijn soepel bedient kan worden, raden we u altijd aan om 0,3cm (of 3mm) van de totale breedte af te halen.

Wat betekent rolgordijn op de dag monteren?

Wanneer we spreken van een rolgordijn op de dag plaatsen, wordt een rolgordijn altijd op twee muren bevestigd. Daarom wordt er hier ook vaak gesproken van het rolgordijn ‘op het kozijn’ monteren.

Bij montage op de dag bent u volledig vrij in het kiezen van de gewenste maten. Omdat het rolgordijn niet tussen twee muren komt te hangen, kunt u zelf de gewenste overlap kiezen.

Wanneer kies ik voor in de dag of op de dag?

Nu vraagt u zich misschien af: wanneer kies ik voor montage in de dag en wanneer voor montage op de dag? Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet waarmee u snel kunt zien welke wijze van monteren het meest geschikt is voor uw situatie.

Kies voor montage in de dag als u:

  • uw rolgordijn in een erker wil plaatsen;
  • uw rolgordijn tegen het plafond aan wil plaatsen;
  • uw rolgordijn tussen twee muren wil plaatsen;

Kies voor montage op de dag als u:

  • uw rolgordijn op twee muren wil plaatsen;
  • geen lichtkieren in uw slaapkamer wenst. Door te kiezen voor montage op de dag zijn de lichtkieren het kleinst;
  • uw rolgordijn op een deur of kiepkantelraam wil plaatsen.

De steunen die u bij uw rolgordijn(en) geleverd krijgt, zijn universeel. Dat betekent dat u deze voor zowel montage op de dag als in de dag kunt gebruiken.

Komt u er zelf niet helemaal uit? Neem dan contact op met onze klantenservice. Met onze gratis fotoservice kunt u een foto van uw raam toesturen, waarbij wij u van passend advies kunnen voorzien.

 

Daarom kies je voor ons

  • Al 15 jaar de grootste online raamdecoratie specialist
  • Productie in eigen fabriek
  • Gemiddeld beoordeeld met een 9+
  • Showroom met advies op maat van opgeleide stylisten

Kunnen wij je ergens mee helpen

010 - 720 04 00
Of gebruik onze online chat

In deze shop wordt veilig betaald met: