Besparen op gas met Duette gordijnen

Met de huidige gasprijzen zijn we massaal op zoek naar tips om te besparen op gas. De verwarming een paar graden lager, de CV ketel op eco stand, minder lang (en minder warm) douchen.. Gelukkig zijn er ook nog opties die zowel stijlvol als besparend zijn. Zoals Duette gordijnen, bijvoorbeeld! Hoe dat werkt, leggen we je graag uit. Scroll dus snel verder.

20% tot 30% aan warmteverlies via je ramen

Raamdecoratie heeft niet alleen een stijlvolle, maar ook isolerende werking in je interieur. Normaliter verlies je tussen de 20% en 30% aan gestookte warmte via je ramen en tochtgaten. Je kunt de verwarming dus een tandje hoger zetten, maar zonder raamdecoratie voor de ramen zal dat je meer kosten en weinig extra comfort opleveren. Door raamdecoratie op maat te plaatsen, houd je deze warmte binnen. Voor de warmte in huis is het namelijk een stuk lastiger om een uitweg naar buiten te vinden.

Bij traditionele raamdecoratie, zoals een rolgordijn, duo rolgordijn of vouwgordijn houdt je de warmte alleen in huis als je je raamdecoratie gesloten houdt. Open je je (rol)gordijn? Dan is een overgroot deel van je raam onbekleed, waardoor er dus weer veel warmte verloren kan gaan. Bij Duette gordijnen werkt dat net even wat anders.

De isolerende werking van Duette gordijnen

Van alle vormen van raamdecoratie heeft een Duette gordijn de beste isolerende werking. Dat komt namelijk doordat deze vorm van raamdecoratie bestaat uit twee lagen stof. De geplisseerde stof creëert hierdoor een honingraatstructuur, die je aan de zijkant van een Duette gordijn goed kunt zien.

Tussen deze twee lagen stof blijft lucht hangen. Dit kun je het beste zien als een schild. De stilstaande lucht vormt namelijk een extra barrière voor de warmte in huis die via je ramen wil ontsnappen.

Optimale isolerende werking met Top Down Bottom Up systeem

We vertelden het al: bij traditionele raamdecoratie verlies je veel warmte als je je raamdecoratie opent. Maar aangezien je niet geheel opgesloten wil zitten, kun je niet anders. Toch? Gelukkig kan het ook anders! Dankzij het Top Down Bottom Up systeem van Duette gordijnen en Dupli plissé gordijnen kun je je gordijn op elke gewenste hoogte hangen. Wil je de lichtinval vergroten, maar wel blijven genieten van je privacy? Plaats je Duette gordijn dan aan de onderzijde van het raam en laat aan de bovenkant ruimte open. Hierdoor hoef je niet je volledige raam open te houden om toch van het licht van buitenaf te kunnen genieten. En doordat de stof van je Duette gordijn nog een groot deel van je raam bedekt, gaat er ook weinig warmte verloren.

Wil je dit najaar besparen op je gasverbruik? Dan zijn Duette gordijnen op maat een leuke, stijlvolle en betaalbare manier om je gasverbruik te verlagen. Vraag vrijblijvend gratis kleurstalen aan via onze website om thuis te kijken welke kleur de beste match oplevert. Je bent ook van harte welkom in onze showroom in Rhoon, waar je onze Duette gordijnen kunt bekijken en al je vragen kunt stellen aan onze stylisten.

 

 

Daarom kies je voor ons

  • Al 15 jaar de grootste online raamdecoratie specialist
  • Productie in eigen fabriek
  • Gemiddeld beoordeeld met een 9+
  • Showroom met advies op maat van opgeleide stylisten

Kunnen wij je ergens mee helpen

010 - 720 04 00
Of gebruik onze online chat

In deze shop wordt veilig betaald met: